Wintersalon 'Kouder in 't hart' in ateliercomplex Y2

GRONINGEN

In ateliercomplex Y2 in Groningen wordt vrijdag 23 december de wintersalon ‘Kouder in 't hart’ geopend. De opening gaat gepaard met een optreden van de Black Burned BBQ-Boys.

Met de wintersalon 'Kouder in ’t hart' viert Y2 de tweede jaarwisseling in het gelijknamige ateliercomplex en brengt het met cultuur wat warmte in de koude, centraal gelegen tentoonstellingsruimte. Meer dan 40 kunstenaars leveren een bijdrage. Dit kan figuratief of abstract zijn, decoratief of conceptueel, ruimtelijk of plat.

Eerste volledige kalenderjaar

De wintersalon vormt de afsluiting van het eerste volledige kalenderjaar van Y2 aan de Oosterhamrikkade 2Y. CareX en atelierorganisatie HaViK wezen het pand anderhalf geleden als werkruimte toe aan een groep kunstenaars. Het vervallen pand werd eigenhandig, met ondersteuning van HaViK verbouwd tot het ateliercomplex Y2, beheerd door kunstenaarsinitiatief Y2 . Op eigen initiatief werd ook ruimte vrijgehouden voor een grote tentoonstellingsruimte. Hier kunnen, ook door kunstenaars van buiten Y2, exposities en andere activiteiten worden georganiseerd.

Openingstijden

De wintersalon 'Kouder in 't Hart' wordt vrijdag 23 december om 20.00 uur geopend. Daarna is de salon zaterdag 24, maandag 26, vrijdag 30 en zaterdag 31 december van 17.00 tot 17.00 uur en zondag 6 januari van 16.00 tot 18.00 uur te bezoeken.

Auteur

Marc Jansen