ZINN scheidt wonen en zorg in woonzorgcentrum Platina

GRONINGEN

Zorginstelling ZINN start in 2017 met het scheiden van wonen en zorg in woonzorgcentrum Platina in Groningen. Bewoners gaan rechtstreeks huren van woningstichting Patrimonium, al dan niet met thuiszorg van ZINN.

Platina is gevestigd in de wijk Vinkhuizen, met een winkelcentrum om de hoek. Ouderen wonen er zelfstandig in een ruim appartement met aparte slaapkamer, ruime badkamer en berging. Een aantal appartementen is ook geschikt voor echtparen.

De Buurthuiskamer

Een van de succesnummers van Platina is De Buurthuiskamer. Deze blijft ook in de nieuwe situatie bestaan. Bewoners van Platina kunnen in De Buurthuiskamer, samen met buurtbewoners, deelnemen aan activiteiten en een kop koffie drinken. Ook kunnen zij er een warme maaltijd nuttigen of genieten van elkaars gezelschap. Vanuit De Buurthuiskamer worden bovendien regelmatig uitstapjes georganiseerd. Verder kunnen ouderen voor advies, vragen over zorg, huishoudelijke hulp of diensten aan huis in De Buurthuiskamer terecht.

Thuiszorgpost

De in Platina gevestigde thuiszorgpost van ZINN blijft eveneens bestaan. ZINN Thuiszorg helpt bij lichamelijke verzorging, verpleging en medicatie, en geeft advies met betrekking tot zorg en welzijn. Daarnaast kan ZINN Service tegen betaling een aantal particuliere diensten als maaltijden, boodschappenservice, schoonmaken, was- en klusservice en financieel advies aanbieden.

Auteur

Marc Jansen