Roald Dahl Festival in Groningen: een fantasievol familie-uitje

GRONINGEN

Het Groninger Forum heeft voor 28, 29 en 30 december het Roald Dahl Festival georganiseerd. Dit omdat de meesterverteller dit jaar 100 jaar geworden zou zijn.

Geen schrijver ter wereld bedacht zoveel angstaanjagende, onuitstaanbare en fantastische figuren als Roald Dahl. Kinderen en volwassenen over de hele wereld verslinden zijn boeken. De schrijver zou op 13 september 100 jaar zijn geworden. Voor het Groninger Forum aanleiding in de kerstvakantie met een driedaags festival - 28, 29 en 30 december - stil te staan bij zijn werk . Drie volle dagen met onder andere films, het Fantasielab, een Magische Maaltijd en een heuse Roald Dahl Parade.

Fantasielab

Aan het Hereplein verrijst een heus Fantasielab met onder andere het Fantastische meneer Vos- doolhof, toverfoto’s maken, speel-een-scene-na-uit-de-film en maak-jeeigen-filmpje-in-de-animatiestudio. Kortom: een Roald Dahl-speelplaats.

Films

Aan het Hereplein worden vele films vertoond. De avonturen van Matilda spreken natuurlijk iedereen aan, maar ook de avonturen in ‘Charlie and the Chocolate Factory’ of de dromen die de Grote Vriendelijke Reus (GVR) middenin de nacht vangt of de avonturen die hij samen met Sophie beleeft, hebben grote aantrekkingskracht. Om over de avonturen van Fantastic Mr. Fox maar te zwijgen. Wie een kaartje voor de film (€ 7,50) koopt, mag ook gratis naar het Fantasielab aan het Hereplein.

Gratis activiteiten

Aan de Oude Boteringestraat vele gratis activiteiten. Zo kan samen met stadsdichter Kasper Peters een griezelig gedicht gemaakt worden en kan een mini-monster gemaakt of ontdekt worden. Verder kan er tijdens de Magische Maaltijd worden genoten van een diner van kriebelende beestjes (reserveer hiervoor online een gratis kaart) en komt de DoeZoo Insectenwereld langs met enge dieren, zoals een vogelspin en slang.

Roald Dahl Parade

Woensdag 28 december staat het – aan de Oude Boteringestraat – helemaal in het teken van de gratis toegankelijke Roald Dahl Parade; van de Oude Boteringestraat naar het Hereplein. Om 13.00 en om 16.00 uur. Deelnemers wordt verzocht hun mooiste kostuum aan te doen of hun gekste masker op te zetten. Zij kunnen hun eigen voorwerp of masker maken voor de parade. Een ook iedereen die niet meeloopt in de parade is welkom om te komen knutselen.

Timetable

Voor de mensen die door de snoskommers het bos niet meer zien, staat een timetable op de website. Voor kaarten en meer informatie over het festival surf naar: www. groningerforum.nl/roalddahl.

Auteur

Marc Jansen