My F1rst Festival in De Oosterpoort in Groningen

GRONINGEN

Saartje, Gers Pardoel, Broken Brass Ensemble, Lucky Fonz III, Jeroen Schipper, Blue Grass Boogiemen, Vals Alarm en Ensemble Montage staan donderdag 29 december op het My F1rst Festival in De Oosterpoort in Groningen. Dit festival is speciaal bedoeld voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

De Oosterpoort wordt voor My F1rst Festival omgetoverd tot grote speeltuin waar uit alle hoeken en gaten muziek klinkt. Maar er is meer. Zoals de theatervoorstelling 'GRRRRROENTEN', waarin RAKET het in een halfuur voor elkaar krijgt een rijke collectie groenten volledig te laten ontsporen. Verder zijn er workshops van VRIJDAG, Stout Konijn en Hotmamahot, kunnen kinderen met Zomaarradio een minuut radio maken en kunnen ze met de Beeldboys een mega-grote wand met hun ideale festival maken. Met de kinderwerkplaats van VRIJDAG kunnen kinderen zich verkleden en op de foto als echte popster, een eigen platenhoes ontwerpen of aan de slag gaan met trommels.

Camping

En wat is een festival zonder polsbandjes of camping? Op een camping op de eerste verdieping kunnen kinderen hun eigen tentje opzetten en versieren. Ook is een uitkijkpost voor zoekgeraakte ouders, buggyparkeerplaatsen en verschoningplekken aanwezig. Het festival duurt van 10.30 tot 15.30 uur. Kaarten (à 12 euro; volwassenen: 15 euro) zijn verkrijgbaar bij De Oosterpoort en via de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen