'Vaders & Zonen' naar Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

In Stadsschouwburg Groningen wordt dinsdag 14 februari het theaterstuk 'Vaders & Zonen' opgevoerd. Met Bram van der Vlugt, Thijs Prein en Merijn de Jong.

'Vaders & Zonen' komt voort uit een reis. In een busje van New York naar Los Angeles schreef Thijs Prein brieven met verschillende gerenommeerde schrijvers, waaronder Arnon Grunberg, Ramsey Nasr, Tommy Wieringa en Arthur Japin. Het thema: de relatie tussen vader en zoon. Geïnspireerd door de briefwisseling ontstond een theaterstuk over het maken van de juiste keuzes en het zoeken naar vaderlijke erkenning.

Geheimen van het verleden

In 'Vaders & Zonen' is vader (Bram van der Vlugt) 80 geworden. Ooit was hij acteur, maar hij mag zijn beroep al jaren niet meer uitoefenen. Toch repeteert hij samen met z’n zonen elke dag scènes uit 'King Lear' van Shakespeare. Tijdens het spelen komen de geheimen van het verleden naar boven. Meer informatie: www.de-oosterpoort.nl

Auteur

Marc Jansen