NNO trapt 2017 af met serie nieuwjaarsconcerten

GRONINGEN

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) trapt het jaar 2017 geheel volgens traditie af met een reeks nieuwjaarsconcerten.

NNO_2017editHet eerst nieuwjaarsconcert is woensdag 4 januari in Theater Geert Teis in Stadskanaal. Een dag later, donderdag 5 januari, presenteert het NNO het programma met licht klassieke werken in De Oosterpoort in Groningen. Zoals de laatste jaren combineert het NNO in het programma beroemde opera-aria’s en Weense klassiekers. Zo worden delen uit de opera 'La gazza ladra' van Rossini en 'La Bohème' van Puccini afgewisseld door meerdere werken van J. Strauss jr. De vrolijke lading van Strauss' 'Ich lade gern mir Gäste ein' uit 'Die Fledermaus' wordt versterkt door sopraan Francis van Broekhuizen. Het concert in De Oosterpoort begint om 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.nno.nu.

Auteur

Marc Jansen