Karin Sitalsing in 'Historische Boeken' in Groninger Forum Bibliotheek

GRONINGEN

De Groninger schrijfster Karin Sitalsing maakt maandag 9 januari haar opwachting in de serie 'Historische Boeken' van de Groninger Forum Academie.

In deze serie worden schrijvers van moderne historische boeken bevraagd over hun werk. Karin Sitalsing zal door Doeke Sijens aan de tand worden gevoeld over haar onlangs verschenen boek 'Boeroes'.

Familiegeschiedenis van witte Surinamers

Sitalsing_Boeroes.inddKarin Sitalsing gaat in 'Boeroes' op zoek naar het verhaal van haar voorouders, ‘witte Surinamers’ die bekendstaan als ‘Boeroes’. Op 20 juni 1845 kwamen circa 50 arme Nederlandse boerengezinnen aan in Suriname. Vruchtbare grond, ruimte, woningen, vee: alles zouden deze kolonisten krijgen. Maar toen ze aankwamen was er niets, behalve moeras, muggen en allesverzengende hitte. Binnen een halfjaar was de helft van de immigranten overleden. De overlevenden trokken weg naar Paramaribo en omgeving. Daar zijn ze, in de loop der generaties, Surinamers geworden.

Karin Sitalsing

Karin Sitalsing (1976) schrijft als freelance journalist voor onder meer Trouw, Panorama, Vrij Nederland en RTV Noord. Daarvoor werkte ze als correspondent voor de Volkskrant, en was ze coauteur van 'Maak van de noot een deugd'. Ze woont en werkt in Groningen. 'Historische boeken: Boeroes' vindt plaats in de Groinger Forum Bibliotheek en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Entree: 7,50 euro.

Auteur

Marc Jansen