Conferentie 'Een toekomst zonder de NAM?' in provinciehuis

GRONINGEN

Het provinciehuis in Groningen is zaterdag 7 januari toneel van de conferentie 'Een toekomst zonder de NAM?'.

Op deze conferentie spreken ervaringsdeskundigen en experts over het aanpassen van het gasgebouw en het tot 0 afbouwen van de gaswinning. De conferentie wordt gevold door een politiek debat in het Groninger Forum.

Sprekers

Op de conferentie spreken onder meer de hoogleraren Tom Postmes en Herman Broring van de Rijksuniversiteit Groningen, Bart Crezee van de journalistieke beweging Follow the Money, onderzoeker Daniel Chavez van het Transnational Institute, Milieudefensie-organizer en blogger Peter Kodde, Derwin Schorren van de Groninger Bodem Beweging en Susan Top van het Groninger Gasberaad.

Conferentie

De conferentie komt tot stand met medewerking van Milieudefensie, Groninger Bodem Beweging, Kenniscentrum Aardbevingen en Duurzame Ontwikkeling, Transnational Institute, Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen, SP, ChristenUnie, GroenLinks en Partij voor de Dieren. De conferentie duurt van 10.30 tot 18.00 uur. Van 20.00 tot 22.00 uur gaan vertegenwoordigers van politieke partijen met elkaar in debat in het Groninger Forum.

Auteur

Marc Jansen