Drie keer Vals Alarm met 'RENT' in De Oosterpoort

GRONINGEN

Vals Alarm Musicaltheater staat woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december met de jubileumvoorstelling 'RENT' in kleine zaal van De Oostertpoort in Groningen.

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Vals Alarm arrangeerde Marijke Harsevoor deze voor 8 spelers gemaakte rockmusical voor alle 21 leden van het gezelschap.

RENT

'RENT' gaat over een groep kunstenaars die, geconfronteerd met armoede, verslaving, ziekte en verlies, leren wat het betekent om iedere dag te leven alsof het de laatste is. Ze krijgen te maken met ongelijkheid, de vraag wie je eigenlijk bent en wat je plek is in deze overweldigende wereld. De soms rauwe, dan weer gevoelige muziek – met invloeden uit de rock, pop, disco, gospel en klassieke muziek – versterkt de belangrijkste boodschap: respecteer elkaar, maak de wereld samen een beetje mooier en leef voor vandaag. ‘Geef angst geen kans, laat de liefde toe.’ De productie is in handen van muzikaal leider Marijke Harsevoort, regisseur Dani Heres Dominguez en choreograaf Marijke Menninga.

Tony Award

Overigens bestaat niet alleen Vals Alarm maar ook 'RENT' 20 jaar. De schrijver, Jonathan Larson, liet zich inspireren door Puccini’s opera 'La Bohème' en won er de Pulitzer Prize en een Tony Award mee. De voorstellingen beginnen steeds om 20.15 uur. Kaartverkoop: de-oosterpoort.nl. https://youtu.be/IeJAUx_M9BI

Auteur

Marc Jansen