Nieuwjaarsconcert Erik Bosgraaf en Cordevento in Lutherse kerk

GRONINGEN

Blokfluitist Erik Bosgraaf en het ensemble Cordevento geven zondag 8 januari een nieuwjaarsconcert in de Lutherse kerk in Groningen.

Het concert is voor Erik Bosgraaf en Cordevento de opening van het Telemann-jaar; Georg Philip Telemann overleed 250 jaar geleden. Twee concerten van Telemann worden afgewisseld met werken van Bach en Vivaldi. De Duitse componist Georg Philip Telemann, een tijdgenoot van Bach, schreef in zijn lange leven (hij werd 85) veel muziek. De blokfluit was in Telemanns actieve periode een heel populair instrument. Hij schreef dan ook veel werken voor voor dit instrument. Het concert, dat is georganiseerd door Musica Antiqua Nova, begint om 15.00 uur. Entree: 30 euro (Stadjerspashouders/ tot 30 jaar: 15 euro. Voor fluitdocenten en hun leerlingen is een aparte kortingsregeling van toepassing.

Auteur

Marc Jansen