Colleges MuseumJeugdUniversiteit in Noordelijk Scheepvaartmuseum

GRONINGEN

De MuseumJeugdUniversiteit geeft dit jaar 4 colleges in het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen. Deze collegereeks is bedoeld voor 'nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar'.

Elk college heeft een spannend onderwerp, waarover echte experts en wetenschappers alles vertellen. Het eerste college gaat over pooldieren en hoe zij omgaan met kou en warmte. Deelnemers aan het tweede college komen erachter welke handel schippers vervoerden door de Sont tussen Denemarken en Zweden. Het derde college gaat over ontdekkingsreiziger Abel Tasman. Het vierde laatste college gaat over rechten en plichten voor kinderen wanneer zij iets doen wat niet mag.

Data

De colleges vinden plaats op de zondagen 12 februari, 12 maart, 9 april en 14 mei en duren steeds een uur (12.00 - 13.00 uur). Deelname aan de hele reeks kost 20 euro. Meer informatie/ aanmelding: www.museumjeugduniversiteit.nl.

Auteur

Marc Jansen