Groninger première ‘A Quiet Passion’ in RKZbios in Groningen

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 7 en maandag 9 januari de Engels/ Belgische film 'A Quiet Passion' van Terence Davies vertoond. Deze film was nooit eerder in Groningen te zien.

'A Quiet Passion' is een biografie van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson, gespeeld door Cynthia Nixon. Dickinson schreef meer dan 1000 gedichten in haar leven, maar slechts 7 daarvan werden gepubliceerd voor haar dood op 55-jarige leeftijd in 1886.

Kluizenaarsbestaan

Terence Davies volgt haar geïsoleerde leven vanaf haar tienerjaren wanneer ze zich besluit te verzetten tegen een verstikkende religieuze opvoeding. Na een reeks tragische sterfgevallen in de familie, leidt ze een kluizenaarsbestaan op het landgoed van haar welgestelde familie. Als introverte jonge vrouw begint ze met het schrijven van poëzie. Haar rijke innerlijke leven verraadt een scherpe geest en ongebreidelde fantasie. De Engelstalige film (Nederlands ondertiteld) begint beide keren om 20.30 uur. https://youtu.be/muIOfIatSO4

Auteur

Marc Jansen