Vamba Sherif in Talkshow @ New Orléans Jazz Café

GRONINGEN

De Nederlands-Liberiaanse schrijver en journalist Vamba Sherif maakt zondag 8 januari zijn opwachting in de vijfde aflevering van 'Talkshow @ New Orléans Jazz Café', de maandelijkse talkshow in Jazzcafé New Orléans in Groningen.

Geke de Graaf, ex-programmamaker van OOG, interviewt Vamba Sherif over diens werk en leven. Dit wordt begeleid met foto’s, filmpjes en muziek.

Vamba Sherif

Vamba Omar Sherif (Liberia, 1973) groeide op in een milieu van Afrikaanse intellectuelen. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door in Koeweit, waar zijn vader aan de universiteit doceerde en waar hij kennismaakte met de Afrikaanse, Amerikaanse en Arabische literatuur. Na de Golfoorlog, die hij van nabij meemaakte, week hij met zijn familie uit naar Syrië. Sinds 1993 woont hij in Groningen, waar hij rechten studeerde. Vamba Sherif spreekt 3 Afrikaanse talen, Engels, Arabisch en Nederlands.

Het land van de vaders

Hij debuteerde in 1999 bij uitgeverij De Geus met ‘Het land van de vaders’. Zijn vijfde boek ‘De Zwarte Napoleon’ was genomineerd voor de titel Beste Groninger Boek 2016. De talkshow duurt van 17.00 tot 20.00 uur. Toegang: gratis.

Auteur

Marc Jansen