Lezing auteur ‘Iedereen slaapt’ in Der Aa-kerk in Groningen

GRONINGEN

Ysbrand van der Werf geeft vrijdag 20 januari in de Der Aa-kerk in Groningen een lezing over zijn boek ‘Iedereen slaapt’.

Van der Werf vertelt in deze lezing over slaap en slaapstoornissen, over onderzoek naar de rol van slaap voor het functioneren overdag, en over wat we kunnen verwachten van slaaponderzoek voor de toekomst. Bovenal zal hij proberen te laten zien hoe fundamenteel onderzoek naar een van de meest algemene processen in de levende natuur de kennis over onszelf en ons welbevinden vergroot.

Ysbrand van der Werf

Ysbrand van der Werf is universitair hoofddocent Neurowetenschappen aan het VU medisch centrum in Amsterdam en onderzoeker bij het Nederlands Herseninstituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het combineren van fundamenteel onderzoek met de toepasbaarheid daarvan heeft zijn grootste aandacht.

Iedereen slaapt

Het boek Iedereen Slaapt - alles wat we willen weten over onze nachtrust behandelt onderwerpen als dromen, verstoorde slaap, creatief worden van slapen en het al dan niet slapen van dieren. Het boek vertelt het verhaal van slapen, en is ook praktisch van aard: met dit boek in de hand kunnen lezers misschien leren hoe te veranderen van een slechte in een goede slaper. De lezing begint om 19.30 uur. Kaarten (à € 7,50) zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda en bij Boekhandel Godert Walter.

Auteur

Marc Jansen