Groninger première ‘Levende Rivier’ in RKZbios in Groningen

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 14 en maandag 16 januari de film 'Levende Rivier' van filmmaker en natuurliefhebber Ruben Smit vertoond. Deze film was nooit eerder in Groningen te zien.

In 'Levende Rivier' verkent Ruben Smit het Nederlandse rivierenlandschap. Vanuit een kano filmt hij zijn tocht dwars door Nederland; van de Lobith via de Rijn tot aan de Noordzee. Naast veel water zijn vooral de dieren te zien die de rivieren bevolken en er afhankelijk van zijn; bevers, weidebeekjuffers, de zeearend, een kamsalamander en talloze vissoorten.
Lees verder na het filmpje.
https://youtu.be/9FzB-KNqJwc

In Kropsdam

Voorafgaand aan 'Levende Rivier' wordt 'In Kropsdam is iedereen gelukkig'  vertoond (24 minuten). Deze documentaire gaat over Lammert. Hij is heel tevreden in het Groningse Kropsdam, waar hij woont met zijn sierduiven en zijn beste vriendin Frieda. De rust is voorbij wanneer hij door de dorpsbewoners wordt verdacht van een deal met het energiebedrijf GreenNow, dat een windmolen op zijn land willen plaatsen. Aanvang (beide keren): 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen