'The Tree of Life' in VERA Zienema in Groningen

GRONINGEN

In VERA Zienema in Groningen wordt dinsdag 17 januari de Amerikaanse film ‘The Tree of Life’ van Terrence Malick vertoond. Deze met een Gouden Palm beloonde film vertelt het relaas van een gezin in het Texas van de jaren ’50.

Tijdens zijn jonge kinderjaren beleeft Jack (Sean Penn) de wereld zoals zijn moeder (Jessica Chastain) deze ziet. Zij is de verpersoonlijking van liefde en vergevingsgezindheid en wil hem beschermen tegen kwaad en onrecht. Zijn vader (Brad Pitt) daarentegen probeert zijn zoon klaar te stomen voor de 'harde buitenwereld' door hem te leren zichzelf altijd voorop te stellen. Jack probeert hun ideologieën te verenigen in zijn eigen kijk op het leven. Zijn wereldbeeld verslechtert als hij in aanraking komt met de dood. Het leven verandert langzaam van een magisch gegeven in een duister labyrint. Eenmaal volwassen probeert Jack dat ene constante in het leven te vinden, terwijl alles om hem heen verandert: het oneindige plan waar wij allemaal deel van uitmaken. De film begint om 21.00 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.vera-groningen.nl/agenda/zienema. https://youtu.be/RrAz1YLh8nY

Auteur

Marc Jansen