Fotoshoot voor de lievelingstrui van Nederland in Groningen

GRONINGEN

Bij Summerlab, het gratis toegankelijk programma-onderdeel van Eurosonic Noorderslag, op het Damsterplein in Groningen is woensdag 11 januari een professionele fotoshoot voor de lievelingstrui van Nederland.

De zoektocht naar de lievelingstrui van Nederland is een initiatief van Warmetruiendag, de energiebesparingsdag van Klimaatverbond Nederland, het netwerk van overheden die samenwerken aan goed klimaatbeleid.

Warmetruiendag

Aan Warmetruiendag – dit jaar op vrijdag 10 februari - doen honderdduizenden Nederlanders mee door een extra warme trui aan te trekken en hun verwarming thuis, op school of op het werk een paar graden lager te zetten. De trui staat daarbij symbool voor wat iedereen zélf kan doen: iedere graad omlaag bespaart 6 % energie en 6 % CO2-uitstoot. Wie de lievelingstrui-fotoshoots mist, kan zijn of haar eigen lievelingstrui delen op social media via: #warmetruiendag en #lievelingstrui.

Auteur

Marc Jansen