Inloopbijeenkomst over op- en afritten Ring West

GRONINGEN

Vesta Woonforum in Groningen is donderdag 12 januari decor voor een inloopbijeenkomst over de plannen voor de op- en afritten van de westelijke ringweg. Deze bijeenkomst duurt vban 17.00 tot 20.00 uur.

De gemeente wil de op- en afritten van Ring West aanpassen omdat er slecht zicht is op de busbaan en de taxi’s er vaak (te) snel rijden. Verder komen er aanpassingen om bussen vanaf de busremise aan de Peizerweg efficiënter en veilig op de westelijke ringweg te krijgen en om de verkeersveiligheid op de kruisingen te vergroten.

Aanpassingen op- en afritten

Om dit te realiseren worden de bochten ruimer gemaakt waardoor het zicht op de kruisingen wordt verbeterd. Verder komt er een verkeersregelsysteem, waardoor autoverkeer op de op- en afritten voorrang heeft, behalve als er bussen komen. Daarnaast komt er een betere loop- en fietsverbinding tussen Laanhuizen/ Zeeheldenbuurt met het Stadspark. De gemeente heeft de inloopbijeenkomst georganiseerd om de mening te horen van omwonenden en andere belanghebbenden.

Auteur

Marc Jansen