Reizend festivallab SummerLabb op Damsterplein in Groningen

GRONINGEN

Het Damsterplein in Groningen is vanaf woensdag 11 januari toneel van SummerLabb. Het reizende festivallab is tot en met zaterdag 14 januari open voor Eurosonic Noorderslag-publiek en andere geïnteresseerden in wetenschap & innovatie.

In SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, zijn ruim 35 wetenschappelijke instellingen, duurzame bedrijven en onderwijsinstellingen actief. Zij tonen middels interactieve opstellingen hun visie op de toekomst.

Energie Pub Quiz

De energiepartners van SummerLabb zijn met een op maat gemaakte Energie Pub Quiz actief binnen het Energiecafé. Daarnaast voeren de experts van deze partijen 4 dagen lang gesprekken met iedereen die een energievraag heeft. Verder verhalen wetenschappers over de toekomst van de oud-Hollandse aardappel, kan er dansend energie worden opgewerkt, worden emoties middels social media getest, spelen virtual en augmented reality een rol, en tonen partners de nieuwste innovaties binnen duurzaam ontwerpen.

2 Meter Sessies

Ook heeft het muziekprogramma 2 Meter Sessies een podium in SummerLabb waarop elke dag showcases van acts uit binnen- en buitenland plaatsvinden. SummerLabb is vrij toegankelijk, bezoekers hebben geen festivalticket nodig. Openingstijden Woensdag: 17.00 – 20.30 uur Donderdag: 10.00 – 20.30 uur Vrijdag: 10.00 – 20.30 uur Zaterdag: 11.00 – 18.00 uur

Auteur

Marc Jansen