Kenniscafé Groningen over de toekomst van de journalistiek

GRONINGEN

Femke Kramer gaat in het Kenniscafé Groningen van donderdag 19 januari met deskundigen in gesprek over de toekomst van de journalistiek. Dit onder de noemer: 'Iedereen journalist?'.

De nieuwsvoorziening is niet meer het exclusieve terrein van professionals en media die verantwoorde selecties maken, hoor- en wederhoor toepassen en hun bronnen checken voordat ze wereldkundig worden gemaakt. Iedereen kan tegenwoordig met een smartphone of een tablet de rol van journalist spelen en iedereen kan zijn nieuws overal vandaan plukken.

Balans opmaken

In het Kenniscafé Groningen wordt de balans opgemaakt met onderzoekers die goed in kaart kunnen brengen welke nieuwe journalistieke mogelijkheden er zijn en hoe de digitale mens aan zijn of haar nieuws komt. Het betreft Tamara Witschge, Anna Van Cauwenberge en Sofie Willemsen. Tamara Witschge doet onderzoek naar digitale media en nieuwe vormen van journalistiek ondernemerschap. Anna Van Cauwenberge onderzoekt het nieuwsgebruik van jonge mensen. Sofie Willemsen is initiatiefnemer van het project Pop-up Journalism, waarin burgers over de hele wereld met elkaar kunnen communiceren over actuele gebeurtenissen. Dit Kenniscafé vindt plaats in het Groninger Forum (Hereplein 73) en begint om 16.30 uur.

Auteur

Marc Jansen