Muziek, ondernemerschap en popcultuur bij Talentspot op Vismarkt

GRONINGEN

Muziek, ondernemerschap en popcultuur ontmoeten elkaar tijdens Eurosonic Noorderslag bij de  Talentspot op de Vismarkt. De Talentspot is de plek waar bezoekers letterlijk artistiek en muzikaal talent kunnen spotten.

De Talentspot is onderdeel van de City of Talent–campagne van het Akkoord van Groningen. Bezoekers kunnen donderdag en vrijdag tussen 16.00 en 22.00 uur en zaterdag tussen 14.00 en 19.00 uur gratis genieten van kunst en muziek van Gronings talent.

Kunst van Knetterijs

Het kunstcollectief Knetterijs, bestaande uit pas afgestudeerde illustratoren van Academie Minerva in Groningen, exposeert bij de Talentspot eerdere, speciaal voor de City of Talent-campagne gemaakte werken met Eurosonic Noorderslag als inspiratiebron. Verder bedrukken ze t-shirts en rugzakken, en gaan ze live aan de slag met zeefdrukken en schermen.

Speel mee met Chordify

Het internationaal succesvolle bedrijf van Groningse bodem Chordify geeft het publiek bij de Talentspot de gelegenheid om oude en nieuwe Eurosonic-hits zelf te leren spelen. De muziekdienst berekent automatisch de akkoorden van elk willekeurig nummer en zet ze in een handige player voor gitaar, ukelele en piano. Belangstellenden kunnen tijdens ESNS binnen 15 minuten een nummer leren meespelen en vervolgens op een open podium hun nieuwe vaardigheden aan het publiek tonen.

Optredens

Verder zijn er bij de Talentspot optredens van liveacts als de shoegaze popband DJ Hagy, Inge van Calkar met een mix van folk en pop, en Pip Blom met lo-fi indie muziek.

Rockspots en Eurosonic kaart

Overigens hebben Eurosonic Noorderslag en City of Talent een kaart gemaakt met een overzicht van het gratis randprogramma van Eurosonic en de Rockspots. De Rockspots zijn plaatsen waar lokale ondernemers speciaal voor muziekliefhebbers iets organiseren ter gelegenheid van Eurosonic Noorderslag. De kaart is onder meer verkrijgbaar bij de VVV-winkel op de Grote Markt, de Rockspots (herkenbaar aan een sticker op de winkelruit) en de locaties waar Eurosonic Noorderslag plaatsvindt.

Auteur

Marc Jansen