'Het doet zo zeer' openingsfilm pocketeditie IFFR

GRONINGEN

De Groninger pocketeditie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) wordt woensdag 1 februari afgetrapt met 'Het doet zo zeer' van Heleen van Royen.

Vervolgens vertoont het Groninger Forum tot en met zondag 5 februari een dwarsdoorsnede van al het moois dat het IFFR te bieden heeft. Schrijfster Heleen van Royen maakte met 'Het doet zo zeer' een intiem portret van haar dementerende moeder. Zij ziet met lede ogen aan hoe haar bejaarde moeder gebukt gaat onder verwarring en helse pijnen. Hoeveel kan zij doen als dochter en mantelzorger? Heleen van Royen is zelf aanwezig bij op de openingsavond, Voorafgaand aan de vertoning wordt ze kort geïnterviewd. De film draait in Groningen ook op donderdag 2 februari en zondag 5 februari; in het Grand Theatre.

International Film Festival Rotterdam (in Groningen)

Het Rotterdamse filmfestival is al jaren de Nederlandse radar voor het signaleren van stromingen, trends en grote talenten in de internationale filmwereld. Het festival heeft een neus voor eigenzinnig werk van jonge regisseurs uit alle hoeken van de wereld maar toont ook de grote successen van andere internationale festivals. Een dwarsdoorsnede van het aanbod is tussen 1 en 5 februari te zien in Groningen. Het volledige programma wordt bekendgemaakt op de website op donderdag 19 januari. De kaartverkoop start woensdag 25 januari om 09.00 uur aan de kassa van locatie Hereplein en om 10.00 uur online.

Auteur

Marc Jansen