Serie lezingen en gesprekken over taal en retoriek in de Nederlandse politiek

GRONINGEN

Studium Generale Groningen heeft een serie lezingen en gesprekken georganiseerd over taal en retoriek in de Nederlandse politiek.

Deze serie start maandag 23 januari (20.00 uur) met de lezingen 'Nederlandse politici kunnen wel spreken' van historicus Henk te Velde en 'Dat gezegd hebbend' van emeritus hoogleraar Groninger taal en cultuur Siemon Reker. Plaats van handeling is het Academiegebouw in Groningen. Woensdag 1 februari volgt 'Retorica en verharding van het politiek debat van emeritus hoogleraar strafrecht Eugène Sutorius. De reeks wordt dinsdag 7 februari afgesloten met 'Framing: over de macht van taal in de politiek' van hoogleraar bestuurskunde Hans de Bruijn. Meer informatie: sggroningen.nl

Auteur

Marc Jansen