Slotbijeenkomst 'Nederland, laat Groningen niet zakken!' in De Oosterpoort

GRONINGEN

Cabaretier Freek de Jonge heeft donderdag in het televisieprogramma De Wereld Draait Door het startschot gegeven voor de tournee 'Nederland, laat Groningen niet zakken!'. 

De Jonge heeft voor maandag 16 tot en met 20 januari 5 bijeenkomsten in provincie en stad Groningen georganiseerd. In deze bijeenkomsten staat de situatie rond de aardbevingsproblematiek centraal, waarbij De Jonge in gesprek gaat met bewoners, politici, wetenschappers en vele anderen. Freek de Jonge houdt bijeenkomsten in de kerken van Godlinze (16 januari), Loppersum (17 januari), Westernieland (18 januari) en Oldenzijl (19 januari). De entree bedraagt 5 euro.

Slotbijeenkomst

Vrijdagavond 20 januari is de slotbijeenkomst in De Oosterpoort in Groningen, waaraan diverse sprekers en artiesten, waaronder Bert Visscher en Arnold Veeman,meewerken. Voor deze bijeenkomst én die in Loppersum zijn kaarten te koop via de website van De Oosterpoort. De opbrengst van de bijeenkomsten gaat naar een goed doel dat direct verwant is aan de aardbevingsproblematiek. De slotbijeenkomst begint om 20.15 uur. Kaarten (à 10 euro) zijn verkrijgbaar bij de kassa van De Oosterpoort en via de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen