Groninger première ‘Distancias Cortas’ in RKZbios in Groningen

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 21 en maandag 23 januari de Mexicaanse film ‘Distancias Cortas’ (Walking Distance) van Alejandro Guzmán Alvarez vertoond. Deze film was nooit eerder in Groningen te zien.

Sinds de dood van zijn moeder komt Fede zelden nog buiten. Eenvoudig is dat ook niet: met zijn 200 kilo is elke fysieke inspanning voor hem een forse uitdaging. Zijn zus komt wekelijks langs, met haar man Ramon, maar kan hem eigenlijk niet uitstaan. Als hij een oud filmrolletje vindt – hij droomt ervan om fotograaf te worden – moet hij er toch op uit. Het wordt een stevige wandeling. In de fotowinkel werkt Paulo, een buitenbeentje met een passie voor stripverhalen. H Het lukt hem aan Fede een tweedehands camera te slijten. Vervolgens leert zwager Ramon hem de kneepjes van het vak. De 3 worden vrienden en dit verandert hun leven. Aanvang (beide keren): 20.30 uur. https://youtu.be/MSATQlZrKak

Auteur

Marc Jansen