Open huis cultuurinstelling VRIJDAG in Groningen

GRONINGEN

Cultuurinstelling VRIJDAG in Groningen houdt zaterdag 21 en zondag 22 januari open huis. Hierop volgt de zogenaamde VRIJDAGweek, waarin ze de deuren van de locaties Noorderbuitensingel en Walstraat wagenwijd open zet.

Zaterdag 21 januari staat het open huis in het teken van theater (13.00 - 17.00 uur). Met op het programma onder meer een theatrale rondleiding door het gebouw aan de Noorderbuitensingel 11 en voordrachten van eigen werk van jongeren van de Jeugdtheaterschool. Verder spelen de volwassenen van jaar 1 en 2 van de Theaterschool scènes en gratis proeflessen en workshops - waaronder slapstick, bodypercussie, theatermaken, spel en muziektheater - geprogrammeerd.

Beeldende kunst

Een dag later (zondag 22 januari; 13.00 - 17.00 uur) is aan de Walstraat 34 het open huis beeldende kunst. Met een expositie van Tabitha Brouwer en een kunstmarkt met werk van cursisten. Verder staan workshops grafiek, meubelmaken, keramiek, boetseren, schilderen, weven, edelsmeden, textiel, fotografie en beeldhouwen geprogrameeerd en kunnen bezoekers de ateliers bezoeken.

VRIJDAGweek

Op deze open dagen volgt de VRIJDAGweek; 23 tot en met 28 januari. VRIJDAG zet de deuren van de locaties Noorderbuitensingel 11 en Walstraat 34 dan wagenwijd open. In de VRIJDAGweek kan iedereen op de reguliere cursustijden meedoen aan lopende cursussen. Verder kunnen belangstellenden kennismaken met docenten en cursisten, de sfeer proeven van het werken in de ateliers en ervaren hoe het er aan toe gaat op de Jeugdtheaterschool en Theaterschool voor Volwassenen.

Auteur

Marc Jansen