Prentenboekjesfestival in MartiniPlaza in Groningen

GRONINGEN

In MartiniPlaza in Groningen wordt zaterdag 21 januari het Prentenboekjesfestival gehouden.

Tijdens dit voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar bedoelde festival zijn de volgende voorstellingen te zien:
  • 'Dikkie Dik en de taart' – Mariska Simon (2+) Tijd: 10.00 – 10.35 uur en 11:00 – 11:50 uur
  • 'Gonnie en vriendjes' - Lindai Boogerman of Jogchem Jalink (2+) Tijd: 10.15 – 10.50 uur en 11.30 – 12.05 uur
  • 'Ik zou wel een kindje lusten' – Joes (4+) Tijd: 12.45 – 13.30 uur en 14.30 – 15.15 uur
Voor en na de voorstellingen kunnen de kinderen uitgebreid spelen in de Prentenboekenstad in foyer. Zij stappen hier letterlijk de verhalen binnen, bezoeken de school van Aadje Piraatje, het kasteel van Ridder Florian en het huis van Floddertje. Verder kunnen ze volop zelf aan de slag. Tijdens het 'Kleurfeest' gaan kinderen onder artistieke leiding zelf tekeningen maken en/ of inkleuren.

Het Prentenboekjesfestival

Het Prentenboekjesfestival is een initiatief van Klein Amsterdam Producties. De Prentenboekenstad is ontwikkeld door Het Huis van Aristoteles in samenwerking met Ars Longa en Bureau Vanaf 2. Het Prentenboekjesfestival is tot stand gekomen met dank aan Fiep Amsterdam, Gottmer Uitgevers, Mercis bv, Leopold, Querido Kinderboeken, Stichting Max Velthuijs en Stichting Boekstart.

Auteur

Marc Jansen