Première familievoorstelling 'Plof!' bij VRIJDAG in Groningen

GRONINGEN

In het VRIJDAG Theater in Groningen gaat zondag 22 januari de familievoorstelling (4+) 'Plof!' in première.

'Plof!' is de kakelverse voorstelling van theatergroep De Dames Slier. De voorstelling gaat over Plof de Kip. Zij ontsnapt uit de propvolle schuur van grootkiphouder Hannes. Gelukkig kan ze terecht bij De Bonte Boa’s, het oude variétégezelschap van Bo en directeur Opa. Als undercoverkip helpt Plof het noodlijdende gezelschap onbedoeld aan sprankelend nieuw materiaal voor hun wat stram geworden show. Maar Hannes laat het er niet bij zitten en gaat erachteraan: hij wil zijn kiloknaller terug!

Jong-en-oud-zijn

Theatergroep De Dames Slier omschrijft de voorstelling als 'een vrolijke en spannende voorstelling over jong-en-oud-zijn, waarin naast zinderende liedjes en hilarische acts ook thema’s aan bod komen als zwerfafval en de vee-industrie'. Theatergroep De Dames Slier maakt muzikale jeugdtheaterstukken waarin toegankelijkheid en komisch spel steevast hand in hand gaan met serieuze onderwerpen, zoals het milieu. 'Plof!' wordt gespeeld door de zussen Lydia en Harmien Slier en geregisseerd door Philippien Bos. De tekst is van de hand van kinderboekenschrijfster Mariken Jongman. Er staan 2 voorstelling geprogrammeerd; om 14.00 uur en om 16.00 uur.

Auteur

Marc Jansen