Ruim 40.000 bezoekers voor Eurosonic Noorderslag

GRONINGEN

De 31ste editie van Eurosonic Noorderslag, die van woensdag tot en met zaterdag plaatsvond in Groningen, is door 40.300 mensen bezocht. Zij zagen 382 acts, die in totaal 442 optredens verzorgden.

De conferentie trok dit jaar een recordaantal van 4.200 bezoekers uit de hele wereld. Eurosonic Noorderslag was in heel Europa op radio en televisie, en tevens online te volgen: daarmee is het een van de grootste media-evenementen in Europa.

IJzeren Podiumdier

Eurosonic Noorderslag won bovendien IJzeren Podiumdieren in de categorieën 'beste festival' en 'beste programmeur' (Robert Meijerink). De IJzeren Podiumdieren 2016 werden zaterdagavond uitgereikt in de Stadsschouwburg Groningen.

Popprijs

[caption id="attachment_68082" align="alignright" width="265"]Martin Garrix. Martin Garrix.[/caption] Traditioneel hoogtepunt in de programmering is de uitreiking van de Popprijs op Noorderslag. De Popprijs 2016 werd een prooi voor de op Noorderslag afwezige dj Martin Garrix, die zich volgens de jury ‘onderscheidt zich door zijn drang naar vernieuwing en zijn feilloze gevoel voor melodie en hits’.

Auteur

Marc Jansen