Aftrap Nationale Voorleesdagen in bibliotheken Stad

Groningen

GRONINGEN - Op alle Groninger Forum Bibliotheeklocaties in de stad Groningen wordt woensdag 25 januari om 09.30 uur voorgelezen uit 'De kleine walvis'. Daarbij wordt bovendien een ontbijtje geserveerd. Dit in het kader van het Nationale Voorleesontbijt.

GRONINGEN - Op alle Groninger Forum Bibliotheeklocaties in de stad Groningen wordt woensdag 25 januari om 09.30 uur voorgelezen uit 'De kleine walvis'. Daarbij wordt bovendien een ontbijtje geserveerd. Dit in het kader van het Nationale Voorleesontbijt. Het Nationale Voorleesontbijt is de traditionele aftrap voor de Nationale Voorleesdagen; dit jaar van 25 januari tot en met 4 februari. 'De kleine walvis' is het Prentenboek van het Jaar 2017, geschreven door Benji Davies en geïllustreerd door Edward van de Vendel.

Voorlezen

Op de locatie Lewenborg wordt voorgelezen door Hennie Mulder. Ruud van Erp leest voor op de locatie Beijum, Marijke Lap op de locatie De Wijert, Pieter Both op de locatie Vinkhuizen, Elja Talens op de locatie Selwerd, zangeres Oes op de locatie Hoogkerk en Paul Vetter op de locatie Oude Boteringestraat.

Muziektheatervoorstelling

In het kader van de Nationale Voorleesdagen wordt tussen 27 januari en 3 februari ook nog eens (gratis) de muziektheatervoorstelling 'Kom uit die kraan' uitgevoerd op alle locaties. Dit is een voorstelling van Theater Pannenkoek.

Auteur

Marc Jansen