Kingsland Festival dit jaar op 5 locaties

GRONINGEN

In 2013 begonnen in Amsterdam, in 2015 en 2016 uitgebreid naar respectievelijk Den Bosch en Groningen, wordt Kingsland Festival dit jaar uitgebreid naar Maastricht en Twente.

De organisatie verwacht op deze 5 locaties 150.000 bezoekers. Ze spreekt van het grootste eendaagse dancefestival - op Koningsdag (donderdag 27 april) - van Nederland.

Aangepaste regelgeving

Kingsland Festival is ontstaan nadat in 2012 de regelgeving omtrent gratis festivals in de Amsterdamse binnenstad werd aangepast; gratis evenementen werden niet meer toegestaan. "De aangepaste regelgeving dwong ons destijds om met een betaalbaar alternatief te komen, zonder de kwaliteit van een onvergetelijke Koningsdag uit het oog te verliezen. Door het uitbreiden van het aantal steden proberen we heel Nederland te bedienen", stelt initiatiefnemer Mitchel Bovenlander.

Kingsland Festival

Bezoekers kunnen op Kingsland terecht voor uiteenlopende muziekstijlen, variërend per stad van deephouse, EDM en eclectic tot hardstyle, van de grootste artiesten van het moment op verschillende podia. De volledige line-up wordt binnenkort bekendgemaakt.  Voorgaande jaren waren artiesten als Martin Garrix en Dimitri Vegas and Like Mike de headliners van het festival. De kaartverkoop begint 9 februari om 12.00 uur. Meer informatie: kingslandfestival.nl. https://youtu.be/LrUMge8IYFQ

Auteur

Marc Jansen