Line-up Cross-linx in De Oosterpoort compleet

GRONINGEN

Met de toevoeging van Molino, Matteo Mijderwijk, Perforator, Bram Stadhouders en Jerboah is de line-up van Cross-linx 2017 compleet. Dit festival vindt vrijdag 3 maart plaats in De Oosterpoort in Groningen.

Pianist Matteo Mijderwijk, het neo-klassieke elektronica-duo Perforator en indie-classical ensemble Jerboah zijn te bewonderen tijdens de Music Mining-sessies: het backstage programma waarbij bezoekers de artiest van heel dichtbij meemaken. Cross-linx laat zich met de surrealistische fanfare Molino en gitarist Bram Stadhouders voor het eerst ook buiten de zalen horen. Zo is de brass sound van Molino aan het eind van de middag te horen in de hal op het Hoofdstation. En Bram Stadhouders heet de festivalgangers bij binnenkomst welkom, 's werelds grootste vervoerbare draaiorgel - De Victory van 10 bij 4 meter! - met zijn gitaar en laptop bespelend. Eerder waren al de volgende namen bevestigd voor Cross-linx 2017:
 • Ane Brun & Zapp4
 • Efterklang & The Happy Hopeless Orchestra
 • Hauschka
 • My Brightest Diamond
 • D.M. Stith
 • Shara Nova
 • Padma Newsome & Unremembered Orchestra
 • Van Dryver
 • There are no more four seasons
 • Tu:T
 • In Code
 • James Oesi
Tickets (à € 35) zijn verkrijgbaar bij de kassa van De Oosterpoort en via de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen