Actie 'Wagif hoort bij zijn kinderen' in Eelde

GRONINGEN

Op Het Kampje in Eelde wordt zaterdag 21 januari actiegevoerd voor de met uitzetting bedreigde Wagif Faradzulaev.

Wagif Faradzulaev woont met zijn gezin in Eelde-Paterswolde. Na 15 jaar dreigt hij te worden uitgezet, terwijl zijn vrouw Günel en hun kinderen Farha (6) en Leyla (4) wél in ons land mogen blijven. Zij zijn Nederlands staatsburger. Faradzulaev moet terug naar Azerbeidzjan, waar hem zeker 2 jaar gevangenis wacht.

'Wagif hoort bij zijn kinderen'

Op Het Kampje in Eelde wordt zaterdag 21 januari van 14.00 tot 15.30 uur de manifestatie 'Wagif hoort bij zijn kinderen' gehouden. Er worden handtekeningen aangeboden, er is een goochelaar en er wordt een groot schilderij gemaakt om mee te nemen naar 'de politiek' in Den Haag, mocht dat nodig zijn. Verder klinkt er muziek én staat een 'lawaaimoment' gepland. De gemeenteraad van Tynaarlo heeft al een motie van het CDA aangenomen om uitzetting te voorkomen. Burgemeester Marcel Thijssen staat achter de actie en heeft staatssecretaris Klaas Dijkhoff gevraagd Wagif Faradzulaev op humanitaire gronden een verblijfsvergunning te geven. Zie tinyurl.com/wagif voor de de petitie 'Wagif hoort bij zijn kinderen'.

Auteur

Marc Jansen