Global Game Jam 2017 bij Noorderpoort Kunst & Multimedia

GRONINGEN

Op Noorderpoort Kunst & Multimedia in Groningen gaat vrijdag 20 januari de Global Game Jam 2017 van start.

De Global Game Jam is een wereldwijd initiatief waarbij studenten en professionals vanuit de gehele game-industrie in 48 uur tijd een spel creëren in het licht van een bepaald thema. Het thema wordt pas vrijdag bekend gemaakt. Noorderpoort vaardigt 23 studenten Game Artist en Game Developer af. Studenten Evenementenorganisatie, Fotografie en AV helpen bij de organisatie. Vanuit het Alfa-college doen 28 studenten mee. Verder doet 1 student van de Hanzehogeschool mee. Overigens ligt de focus van de Global Game Jam meer op samenwerking dan op competitie.

Game produceren

De deelnemers hebben van vrijdag 20 januari 17.00 uur tot zondag 22 januari 15.00 uur de tijd om een concept uit te denken en een game te produceren. Ze kunnen allemaal rekenen op goede maaltijden en er is een verduisterde ruimte beschikbaar gesteld om te kunnen slapen. Tim Cottenham, docent Game Design en Development bij Noorderpoort Kunst & Multimedia, heeft zelf 6 keer meegedaan aan de Global Game Jam. Hij is zeer enthousiast over het evenement: "Je doet een enorme schat aan kennis op, waar je de rest van je studie en loopbaan heel veel aan hebt." Ook op sociaal vlak is het een mooie ervaring, weet Cottenham. "Je leert nieuwe mensen kennen, sluit vriendschappen en je leert heel veel van elkaar." Vorig jaar vond de Global Game Jam plaats op 630 locaties in 93 landen. Er waren toen 30.000 deelnemers mee.

Auteur

Marc Jansen