Open dagen regionaal opleidingencentrum Noorderpoort

GRONINGEN

ROC Noorderpoort houdt vrijdag 27 en zaterdag 28 januari open huis. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs kunnen tijdens deze open dagen, samen met hun ouders/ verzorgers, kennismaken met docenten en studenten van de scholen van Noorderpoort.

Op alle Noorderpoort-locaties staan rondleidingen en voorlichtingen geprogrammeerd. Voor ouders heeft Noorderpoort alle informatie gebundeld in de ‘Ouderwijzer'; een boekje met informatie specifiek gericht op ouders. Overigens krijgen toekomstige studenten en hun ouders/ verzorgers niet alleen informatie over de opleiding zelf, maar ook over stages en de aansluiting van een opleiding op de arbeidsmarkt. Noorderpoort werkt hiervoor nauw samen met bedrijven in de regio.

Activiteiten op de scholen

Behalve voor voorlichting is op alle scholen ook ruimte voor sfeerverhogende activiteiten. Bij Noorderpoort Kunst & Multimedia kunnen bezoekers genieten van allerlei voorstellingen. Bij Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toersime en Noorderpoort Business & Administratie worden bezoekers aan de hand van uiteenlopende activiteiten door de school geleid, onder het genot van een hapje en een drankje.

Noorderpoort Woordzoeker

Ook staan enkele acties geprogrammeerd. Zo kunnen toekomstige studenten door het oplossen van een puzzel, de Noorderpoort Woordzoeker, prijzen winnen. Ze maken een foto/ selfie en sturen deze naar de social media kanalen van Noorderpoort. Hier worden later ook de prijswinnaars bekendgemaakt. De deuren van de Noorderpoort-locaties in de stad Groningen zijn zowel vrijdag als zaterdag geopend, in Delfzijl, Stadskanaal, Appingedam, Assen, Veendam en Winschoten alleen op vrijdag. Meer informatie: noorderpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen