Poëzie MET en 'Verwarringen' in Theater De Kapel in Groningen

GRONINGEN

Theater De Kapel in Groningen is vrijdag 27 januari toneel van ‘Poëzie MET’. 2 dagen later, zondag 29 januari, voert theatergroep Raamwerk er Alan Ayckbourns ‘Verwarringen’ op.

‘Poëzie MET’ is een poëzieavond met voordrachten van Annemarijn Tamminga, Loulou, Mark Opfer-Ruting, Yoram Hagens, Anne Bosveld, Esmé van den Boom, Hubert Klaver en Myron Hamming. Aanvang: 20.30 uur. Entree: gratis.

Verwarringen

De voorstelling ‘Verwarringen’ van theatergroep Raamwerk uit Groningen is geschreven door Alan Ayckbourn. De voorstelling bestaat uit 5 stukken die zowel elk op zich als in verschillende samenstellingen gespeeld kunnen worden. Theatergroep Raamwerk speelt 4 van deze verhalen; een reeks momentopnames van geobsedeerde, tragische en eenzame personages, min of meer met elkaar verbonden.

Verhalen

Het eerste verhaal bestaat uit 5 monologen van personages die weg willen of dat overwegen. Daaropvolgend 2 door elkaar lopende verhalen van het echtpaar Lucy en Harry. Lucy is al weken alleen thuis met de kinderen, wanneer zij bezoek krijgt van de buren, Rosemary en Terry, naar aanleiding van een telefoontje van Harry. Lucy is niet te bereiken. Ze let niet zo op gebel. Hoe reageren de buren? Harry is in de bar van een hotel en probeert tevergeefs verbinding te krijgen met zijn vrouw. Met zijn avances naar bar-genote Paula lijkt hij meer succes te hebben. Na de pauze volgt het verhaal van Polly en Martin. Polly is alleen op vakantie geweest. Nu wil zij gezellig uit eten met haar man Martin. De aanwezigheid in het restaurant van meneer Pearce, Martins baas, en diens vrouw gooit echter roet in het eten. Van de weeromstuit gooit Polly de knuppel in het hoenderhok, waardoor Martin open kaart moet spelen. Ondertussen slijpen mevrouw en meneer Pearce de messen. Wie krijgt wat op z’n bordje? Aanvang: 15.00 uur. Entree: 10 euro.

Auteur

Marc Jansen