De Culinaire Verleiding in MartiniPlaza in Groningen

GRONINGEN

Het wordt van vrijdag 27 tot en met zondag 29 januari smullen geblazen in Martiniplaza in Groningen. Dan is namelijk de tweede indoor editie van De Culinaire Verleiding.

De Culinaire Verleiding staat in het teken van ‘beleven’. Uitgangspunt van het food festival is uiteraard de bezoekers culinair te verleiden. Aan lekker eten dus geen gebrek.

Kookworkshops

Daarnaast staan tal van gratis kookworkshops geprogrammeerd. Verschillende chefs nemen het publiek hierin mee op een culinaire reis. Deelnemers leren vis te fileren, Moluks te koken (met Wilma), hun eigen rollade te maken van wild, en gezond te koken met verse kruiden en smaakvervangers (met Yvonne Hollander). In een pop-up bakkerij zijn workshops voor jeugdige bezoekers. Volwassenen kunnen er aan de slag met gevuld brood. Jos Beeres geeft wijnadvies én serveert in zijn stand lekkere en bijzondere wijnen. In een pop-up theater wordt een gratis workshop streetdance gegeven. En op zaterdag en zondag wordt in dit pop-up theater vanaf 15.00 opgetreden door stand-up comedians.

Overdekte markt

De Borgmanzaal wordt ingericht als overdekte markt; een vinyl- en platenmarkt voor de muziekliefhebbers, een vintage markt met kleding, meubeltjes en andere snuisterijen, en een streekmarkt met lokale producten. De Culinaire Verleiding wordt vrijdag om 17.00 uur afgetrapt met een vrijdagmiddagborrel. Oud-judoka Dennis van der Geest voorziet het festival van zijn ‘funky tunes’.

Auteur

Marc Jansen