Groninger première ‘Silent Ones’ in RKZbios in Groningen

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 28 en maandag 30 januari de Nederlands/ Hongaarse film ‘Silent Ones’ van Ricky Rijneke vertoond. Deze film was nooit eerder in Groningen te zien.

'Silent Ones' gaat over de jonge Oost-Europese Csilla. Zij zwerft samen met haar broertje Isti rond, op zoek naar een beter leven. Na een ongeluk komt ze op een afgelegen plek bij bewustzijn in een autowrak, maar Isti is spoorloos verdwenen. Zonder een woord te zeggen, gaat ze verwond en verward aan boord van een vrachtschip. Ze probeert haar land en haar verleden achter zich te laten door naar West-Europa te vluchten. Maar de wereld die ze achterlaat lijkt haar continu te achtervolgen. Op het schip dreigt ze haar herinneringen aan Isti te verliezen. De Hongaars gesproken (Nederlandse ondertitels) film begint (beide keren) om 20.30 uur. https://youtu.be/Ap3YtM_WKnw

Auteur

Marc Jansen