Auditiedag jongNBEnoord in Groningen

GRONINGEN

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) houdt zondag 12 februari in het Prins Claus Conservatorium in Groningen een auditiedag voor het jongNBEnoord. Jonge (15 tot 20 jaar) muzikanten - gevorderde amateurs en beginnende conservatoriumstudenten - kunnen zich tot 25 januari aanmelden voor deze auditieronde.

Voor jongNBEnoord zijn er audities voor fluit, klarinet, fagot, saxofoon, hoorn, contrabas en slagwerk. Tijdens de audities gaat het vooral om het samenspelen met de overige (aspirant)leden van jongNBEnoord.

Auditie

Auditanten wordt gevraagd een ensemblewerk - te downloaden op de website van het NBE - in te studeren. Daarnaast moeten ze voor een kort, individueel voorspeelmoment een onbegeleid solostuk van 2 minuten voorbereiden. Verder moeten de auditanten ensemblestukken spelen die ze niet eerder hebben gezien. De bladmuziek daarvan wordt op de dag zelf uitgereikt. Dit alles onder begeleiding van musici van het Nederlands Blazers Ensemble.

jongNBEnoord

jongNBEnoord wordt dit seizoen gecoacht door Jeannette Landré, fluitist van het Nederlands Blazers Ensemble. Het ensemble bestaat uit 10 musici, op fluit, hobo, klarinet, fagot, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, contrabas/ basgitaar en slagwerk. Meer informatie/ aanmelden: www.nbe.nl/jongnberegionaal

Auteur

Marc Jansen