'De Stille Beving' in Groningse Nieuwe #70

GRONINGEN

In het Groninger Forum aan het Hereplein staat zondag 29 januari de 70ste aflevering geprogrammeerd van ‘Groningse Nieuwe’. Hierin wordt de documentaire 'De Stille Beving' van Piet Hein van der Hoek vertoond.

Regisseur Piet Hein van der Hoek volgde gedurende 2 jaar, 24 uur per dag, met 24 camera’s een aardbevingen getroffen familie uit Bedum. Haar boerderij staat al 2 jaar in de stutten. De kinderen filmden ondertussen met een eigen camera hun persoonlijke beleving van de situatie. Het gezin en een aantal omwonenden uit het buurtschap Ter Laan geven in de documentaire openhartig antwoord op vragen als:
  • hoe is het om in je huis een aardbeving mee te maken;
  • wat voor effect heeft het op je gezinsleven;
  • hoe veilig voel je je nog;
  • wat als je gedwongen wordt je huis te verlaten;
  • is je huis nog verkoopbaar;
  • hoe gaat het met het afhandelen van de schade;
  • hoe is het als een aardbeving je leven helemaal gaat beheersen?
‘De Stille Beving’ schept in 75 minuten een beeld van de verscheidene emoties die de bevingen losmaken en hoe men als burger probeert om deze ontwrichtende gebeurtenissen inzichtelijk te maken voor de media, de politiek in Den Haag en de NAM. Aanvang: 17.00 uur. Kaarten (à € 9,50) zijn verkrijgbaar op www.groningerforum.nl of 050-3120433.

Auteur

Marc Jansen