Nieuwe exposities bij Kunstlievend Genootschap Pictura in Groningen

GRONINGEN

Bij Kunstlievend Genootschap Pictura in Groningen opent zondag 29 januari de expositie 'Masterpiece'. In deze expositie tonen 85 kunstenaars hun 'masterpiece'.

Iedere kunstenaar maakt vroeg of laat een 'masterpiece'. Vaak houdt de kunstenaar zo'n topwerk noemt ook lang in zijn eigen bezit. Pictura heeft noordelijke kunstenaars uitgenodigd hun topstuk van de muur te halen en aan het publiek te laten zien. De expositie, die om 16.00 uur wordt geopend door directeur Cynthia Heinen van Museum Stad Appingedam, loopt tot en met 12 maart.

Roel Endendijk - Relevante Onderdelen

Dezelfde dag, zondag 29 januari, wordt de expositie 'Relevante Onderdelen' geopend. Pictura presenteert hierin het werk van de fibre artist/ ‘wolkunstenaar’ Roel Endendijk. Met draden zelf gesponnen wol en/ of katoen ‘schildert’ Endendijk als het ware zijn onderwerpen. In zijn expositie ‘Relevante Onderdelen’ brengt hij een hommage aan geduld. Hij toont daarbij niet alleen zijn gangbare onderwerpen zoals portretten, groentes of vis, maar ook dingen als bouten, moeren en andersoortig gereedschap. De expositie wordt om 16.00 uur geopend door Erik Wong, docent Textiel aan de Gerrit Rietveld Academie en de eigenaar en initiatiefnemer van Wongema in Hornhuizen.

Letterproject : A-Z

Paulina de Nijs houdt zich op dat tijdstip op in de Witte Doos van Pictura. Ze opent er de eerste van drie exposities van Stichting Print en studenten van Academie Minerva over typografie, illustratie en grafische vormgeving. Deze eerste expositie staat in het teken  van het letterproject 'A-Z'. 'A-Z' was een project waarbij studenten van Academie Minerva gedurende 26 weken iedere week 1 letter ontwierpen, van A tot Z. Geïnspireerd op internationale voorgangers als 365 days of type. Met Marleen Annema, Tom van Huisstede en Devi Heller als initiators, is A-Z uitgegroeid tot een platform waar medestudenten zich buiten de deuren van Minerva zichtbaar konden maken. Er waren 532 inzendingen, die in hun totaliteit in de Witte Doos te bewonderen zullen zijn. [caption id="attachment_68137" align="aligncenter" width="522"]A-Z. 'A-Z' was een project waarbij studenten van Academie Minerva gedurende 26 weken iedere week 1 letter ontwierpen.[/caption]

Auteur

Marc Jansen