Carrousel Danst Door: 24-uurs dansmarathon NNT + Club Guy & Roni

GRONINGEN

Guy Weizman, sinds 1 januari 2017 artistiek directeur van het Noord Nederlands Toneel (NNT), presenteert zaterdag 4 maart de première van 'Carrousel'. Deze voorstelling over een uitputtende dansmarathon kan niet gemaakt worden zonder dat de 7 acteurs, 4 dansers en 6 musici zelf ervaren wat uitputting met hen doet. Daarom staat voor donderdag 2 en vrijdag 3 februari de dansmarathon 'Carrousel Danst Door' geprogrammeerd, in De Machinefabriek. Voor de ervaring én voor het goede doel. Alle deelnemers laten zich namelijk sponsoren om geld op te halen voor het werk van Artsen Zonder Grenzen in Syrië.

De voorstelling 'Carrousel' begint wanneer de danswedstrijd al 720 uur bezig is. Daarom starten cast & crew precies 720 uur voor de première een 24-uurs dansmarathon. En iedereen mag meedoen. Deelnemers kunnen inhaken of afhaken wanneer ze willen, maar houdt een deelnemer het 24 uur vol dan krijgt hij of zij een premièrekaart voor 'Carrousel'. Tijdens de marathon zijn er diverse workshops en activiteiten in De Machinefabriek: morning yoga, miniconcerten, een theatrale inleiding op 'Carrousel', smartlappen zingen met Fabian ‘Hazes’ Jansen, ontbijten en/ of dineren. De dansmarathon begint donderdag 2 februari om 21.00 uur en eindigt 24 uur later, vrijdag 3 februari om 21.00 uur.

Auteur

Marc Jansen