Inschrijving tweede Groningen Urban Trail opent dinsdag

GRONINGEN

De binnenstad van Groningen vormt zondag 2 april het decor voor de tweede Groningen Urban Trail. De inschrijving opent vandaag (dinsdag 24 januari) om 14.00 uur. Het aantal deelnemers is gelimiteerd tot 3000 lopers.

De Groningen Urban Trail is een loopevenement van 10 kilometer door verschillende (historische) Groningse gebouwen. Voor de tweede editie is een vernieuwd parcours gemaakt. Deelnemers vinden zondag 2 april 20 attracties op hun weg. “We hebben na de eerste editie zoveel enthousiaste reacties mogen ontvangen van deelnemers. Het is een unieke manier om de stad Groningen op een geheel andere wijze te leren kennen”, zegt Elske Dijkstra, organisator van de Groningen Urban Trail.

De Oosterpoort

Eén van de nieuwe locaties is De Oosterpoort aan de Trompsingel, ook wel bekend als hét cultuurcentrum in de stad Groningen. Daar mogen de deelnemers over de planken lopen van 1 van de 2 concertzalen. Andere hoogtepunten binnen het parcours zijn het openluchtbad De Papiermolen waar over de bodem van het zwembad gelopen wordt en de Groninger synagoge. Voor de andere locaties worden de deelnemers nog even in spanning gehouden. Deze worden net als vorig jaar stapsgewijs bekendgemaakt. Meer informatie/ inschrijven: www.groningenurbantrail.nl.

Auteur

Marc Jansen