Voorverkoop 21ste IFFR in Groningen gestart

GRONINGEN

Het Groninger Forum vertoont 5 dagen lang een dwarsdoorsnede van al het moois dat het International Film Festival Rotterdam te bieden heeft. De Groningse pocketeditie van het IFFR is van woensdag 1 tot en met zondag 5 februari. Vandaag, woensdag 25 januari, is de voorverkoop gestart.

Tot zaterdag 28 januari kosten tickets slechts € 7,50. Vanaf zaterdag 28 januari kosten tickets € 10 en geldt het studententarief van € 5.

Highlights Groninger programma

Het IFFR in Groningen biedt meer dan 50 filmtitels. Enkele highlights in het programma zijn:
  • MOONLIGHT Met 8 Oscars genomineerde film over 3 fases uit het leven van zwarte Amerikaanse man.
  • HET DOET ZO ZEER Openingsfilm IFFR in Groningen, film van Heleen van Royen over haar demente moeder.
  • THE HANDMAIDEN Extravagant Koreaans kostuumdrama annex erotische thriller, van de maker van 'Old Boy'. Vol onverwachte wendingen, perversie en humor.
  • JACKY Eerste Engelstalige film van Chileen Pablo Larain. De 4 dagen na de moord op Kennedy. Met bejubelde titelrol van Nathalie Portman.
  • AMERICAN HONEY Energieke en wervelende roadmovie van de regisseur van onder meer 'Red Road' en 'Fish Tank'.
  • HÅXAN In de Der Aa-kerk draait deze klassieker uit 1922 met livemuziek van Kinétophone. In samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen en Stichting Prime.
  • CINEMA CURIOSO Tenenkrommende dialogen, gênante acteerprestaties, belachelijke monsters en de meest over de top actiescènes ooit op film vastgelegd, geselecteerd door EYE-programmeur Ronald Simons. In samenwerking met Vera Zienema.

IFFR in Groningen

Het bekende Rotterdamse filmfestival is al jaren de Nederlandse radar voor het signaleren van stromingen, trends en grote talenten in de internationale filmwereld. Het festival heeft een neus voor eigenzinnig werk van jonge regisseurs uit alle hoeken van de wereld maar toont natuurlijk ook de grote successen van andere internationale festivals. Meer informatie/ kaartverkoop: www.groningerforum.nl/iffr.

Auteur

Marc Jansen