College Tour Groningen met 'everlasting hero' Guus Hiddink

GRONINGEN

Guus Hiddink is maandag 6 februari te gast bij College Tour Groningen in het Academiegebouw in Groningen. De voetbaltrainer/ -coach gaat met Groninger studenten, onder leiding van directeur Tjalling Halbertsma van het Center for East Asian Studies in Groningen, in gesprek over zijn relatie met Zuid-Korea.

Guus Hiddink leidde het Zuid-Koreaanse voetbalelftal in 2002 naar de halve finale van het wereldkampioenschap. De Koreanen versloegen op eigen bodem grootmachten als Spanje en Italië om uiteindelijk op de vierde plaats te eindigen. Een ongekende prestatie die Hiddink, tot op de dag vandaag, een heldenstatus geeft in Zuid-Korea.

Everlasting hero

In 2013 werd hij onderscheiden als ‘everlasting hero’ van het Aziatische land. Het Gwanju World Cup stadion werd omgedoopt tot Guus Hiddink-stadion. Hij kreeg een eredoctoraat van de Universiteit van Seoul en de sleutel van de stad. Een sleutel waarmee hij nu, ook voor de Nederlandse handel, Koreaanse deuren opent.

Bruggenbouwer

Zuid-Korea is inmiddels Hiddinks tweede vaderland en hij wordt regelmatig gevraagd als bruggenbouwer. Zo nam hij afgelopen najaar deel aan een handelsdelegatie onder leiding van premier Mark Rutte, ter versteviging van de diplomatieke banden.

College Tour Groningen

College Tour Groningen geeft niet alleen een inkijkje in het leven van een gerenommeerd voetbalcoach maar ook van een idool overzee en van een bruggenbouwer bij uitstek. Tijdens de College Tour is de voertaal Nederlands. Vragen en antwoorden kunnen in het Engels gesteld en beantwoord worden. Deze College Tour Groningen, georganiseerd door Studium Generale Groningen en Center for East Asian Studies Groningen, begint om 20.00 uur. Meer informatie: sggroningen.nl/nl.

Auteur

Marc Jansen