Nederlands Studentenkampioenschap allround schaatsen in Sportcentrum Kardinge

GRONINGEN

In Sportcentrum Kardinge in Groningen wordt zaterdag 4 en zondag 5 februari het Nederlands Studentenkampioenschap (NSK) allround schaatsen afgewerkt.

Dit jaarlijkse evenement is een landelijke wedstrijd tussen alle schaatsende studenten van Nederland. De organisatie is dit jaar in handen van de Groninger Studenten Schaatsvereniging Tjas.

Kleine vierkamp

De deelnemers aan het NSK allround gaan de strijd met elkaar aan op de kleine vierkamp. De dames schaatsen derhalve 500, 1000, 1500 en 3000 meter. De mannen schaatsen een 500 meter, een 1500 meter, een 3000 meter en een 5000 meter.

Topfavoriet

Topfavoriet bij de dames is regerend kampioene Esmee Visser (SKITS). Zij lijkt echter een keuze te moeten maken tussen schaatsen op de Weissensee of deelnemen aan het NSK. Bij afwezigheid van Visser lijken 2-voudig winnares Willemijn Cnossen (GHV) en sprintster Esmé Stollenga (Tjas), nummer 3 van vorig jaar, de beste papieren te hebben. Bij de heren wordt Joep Kalverdijk (Solid Aqua), de regerend kampioen, gezien als grootste kanshebber. Ook zijn deelname is echter nog niet zeker. Dit zou ervoor kunnen gaan zorgen dat Gerwin Coljé (SVO), Ronald Ligtenberg (Nut & Vermaak) en Tom Terpstra (Tjas) kunnen gaan strijden om de titel. Meer informatie: www.tjas.nl/nskallround2017

Auteur

Marc Jansen