Open huis Lentis/Dignis ouderenzorg in e-healthweek

GRONINGEN

Lentis/ Dignis ouderenzorg houdt vrijdag 27 januari een e-health open huis in woonzorgcentrum De Veldspaat in Groningen. Dit open huis vindt plaats in het kader van de eerste e-healthweek, waarin mensen kennis kunnen maken met e-health, ofwel digitale toepassingen in de zorg.

Lentis/Dignis ouderenzorg opent haar deuren om de vele mogelijkheden van slimme technologie breder bekend te maken. Hoe maken we zinvol gebruik van de technologische mogelijkheden en hoe wordt daar binnen Lentis mee omgegaan? 'Technologie is een onmisbaar hulpmiddel om de zorg te verbeteren', stelt Lentis/ Dignis ouderenzorg. 'Denk aan aan toepassingen voor een veilige omgeving of slimme sensoren. Hierdoor is het mogelijk om langer thuis te blijven wonen en mensen zolang mogelijk de regie te geven over hun eigen leven.'

Alle e-health-toepassingen samengebracht

De organisatie heeft vele toepassingen op het gebied van slimme technologie. Om dat te laten zien worden alle e-health-toepassingen vrijdag 27 januari samengebracht in de Veldspaat. Bezoekers kunnen onder andere knuffelen met de Paro, een fietstocht maken op de Di-fiets, aanschuiven aan de tovertafel en de wereld beleven door een virtual reality-bril.

Gerritsen en Sitalsing

Een en ander gebeurt in aanwezigheid van secretaris-generaal Erik Gerritsen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Martin Sitalsing, bestuursvoorzitter van zowel Lentis als het Zorg Innovatie Forum. Zij spreken tussen 15.00 en 15.30 uur over e-health én zullen een ouderdomspak aantrekken, om zelf te ervaren hoe ouderen zich voelen. Martin Sitalsing zal bovendien een gedrukt exemplaar van de ZIF-eHealthkrant 2017 overhandigen aan Erik Gerritsen. In deze krant, die in het kader van de e-healthweek digitaal is uitgebracht, wordt een podium gegeven aan e-healthinitiatieven van partners van het Zorg Innovatie Forum in Noord-Nederland. Het open huis in De Veldspaat (Veldspaatstraat 368) duurt van 13.00 tot 16.00 uur.

Auteur

Marc Jansen