Poptempel Vera bevestigt 6 nieuwe acts

GRONINGEN

De Groninger poptempel Vera heeft deze week 6 nieuwe acts bevestigd: Attila The Stockbroker's Barnstormer, DE KAT, Elvis Depressedly, Gaye Su Akyol, The Blind Shake en Fratsen.

Attila The Stockbroker's Barnstormer komt woensdag 1 maart naar Groningen. Dit is de (punk)band van songwriter, dichter, bassist en frontman John Baine. Hij zal in Vera ook voorlezen uit zijn vorig jaar verschenen autobiografie 'Arguments Yard'. Attila The Stockbroker's Barnstormer komt met Steve Drewett, bekend van Newtown Neurotics, in zijn kielzog.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_68338" align="aligncenter" width="522"]Attila The Stockbroker's Barnstormer. Attila The Stockbroker's Barnstormer.[/caption] DE KAT presenteert vrijdag 10 maart een plaat in Vera. DE KAT is een muzikale broederschap die ontstond tijdens jamsessies. 'Geboren' in 2015 speelde de band in 2016 7 keer op Eurosonic, werd een EP gepresenteerd en maakte de band zijn opwachting op Rhythm & Blues Night, Surfana, le mini guess who, Noorderzon en Burning Man. Muzikaal verbroederde de band door de blues, maar op het nieuwe album worden er stappen gemaakt richting surf en noise.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_68339" align="aligncenter" width="522"]DE KAT. DE KAT.[/caption] De Amerikaanse lo-fi indierock Elvis Depressedly staat zaterdag 8 april in Vera. Deze band, bestaande uit Mathew Lee Cothran en Delaney Mills, is een overtuigd voorstander van home-recordings met instrumenten die hun beste tijd gehad lijken te hebben. De hierdoor ontstane eigenaardige sound komt mede voort uit de tegenstrijdigheid in de muziek, die aan de ene kant, door de chaos heen, opzwepend is en aan de andere kant een soort droefheid door alles heen laat dwalen.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_68337" align="aligncenter" width="522"]Elvis Depressedly. Elvis Depressedly.[/caption] Woensdag 19 april staat Gaye Su Akyol geprogrammeerd. Deze uit Istanbul afkomstige kunstenares haalt inspiratie uit cultuurverschillen. In haar muziek combineert ze Turkse melodieën, rock en moderne en traditionele geluiden.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_68340" align="aligncenter" width="522"]Gaye Su Akyol. Gaye Su Akyol.[/caption] Het Amerikaanse punktrio The Blind Shake maakt donderdag 11 mei zijn opwachting in Vera. Deze band, bestaande uit de broers Jim en Mika Blaha en hun beste vriend Dave Roper, zoekt elke keer de balans tussen catchy punk liedjes, noise en garagerock.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_68336" align="aligncenter" width="522"]The Blind Shake. The Blind Shake.[/caption] Fratsen uit Diepenheim staat vrijdag 2 juni in Vera. Deze band bracht tot 1996 6 cd's en talloze singles uit. Eind 2009 trad de band ineens weer op tijdens een benefietconcert. Een tweede show in 2013 gaf de doorslag. Het plezier was terug, de band wilde een nieuw album uitbrengen, hetgeen resulteerde in 'Caspar'. Afgelopen zomer werd het nieuwe album 'SPOOKT' opgenomen, wat lichter van toon en met wat meer ruimte voor elektronica en gastmusici.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_68335" align="aligncenter" width="522"]Fratsen. Fratsen.[/caption] Meer informatie: www.vera-groningen.nl

Auteur

Marc Jansen