Joe Magnarelli in ‘New York comes to Groningen’

GRONINGEN

Trompettist Joe Magnarelli maakt dinsdag 7 februari zijn opwachting in de serie ‘New York comes to Groningen’ in De Oosterpoort.

In deze reeks, samengesteld door bassist Joris Teepe, spelen gerenommeerde jazzmusici uit New York in De Oosterpoort. Ze zijn als (gast)docent verbonden aan de studierichting jazz van het Prins Claus Conservatorium.

Joe Magnarelli

Joe Magnarelli, beter bekend als Mags, verhuisde in 1986 naar New York City en werd al snel een vaste deelnemer in de internationale jazzscene. Mags bracht 9 platen uit en speelde onder talloze jazzlabels. Magnarelli, beter bekend als Mags, maakte zijn debuut als leider met 1994's ‘Why Not’ (Criss Cross). Na dit album volgden nog 3 onder het Criss Cross-label: ‘Always There’ (1997), ‘Mr. Mags’ (2000) en 'Hoop Dreams' (2005). Vervolgens maakte hij naam met zijn bigband. Ook leidde hij samen met Philadelphia-trompettist John Swana een sextet en speelde hij met de grote Latin jazz-conguero Ray Barretto. Het album dat zij samen opnamen, werd genomineerd voor een Grammy.

Stoffers, Teepe en Landesbergen

Joe Magnarelli wordt in De Oosterpoort bijgestaan door Jasper Soffers (piano), Joris Teepe (bas) en Frits Landesbergen (vibrafoon & drum). Aanvang: 20.30 uur. Kaarten (à 14 euro) zijn verkrijgbaar aan de kassa van De Oosterpoort en via de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen