Lezing beeldend kunstenaar Esther Kokmeijer bij IMAKA

GRONINGEN

Esther Kokmeijer geeft maandag 30 januari een lezing bij de Groninger (studie)vereniging IMAKA. Zij vertelt hierin over haar reizen naar de poolgebieden en het belang van samenwerking tussen kunst en wetenschap.

Beeldend kunstenaar Esther Kokmeijer (Dokkum, 1977) woont momenteel in Rotterdam en Hamburg. Haar werk ontstaat voor een groot deel tijdens en door de reizen die ze maakt. Ze is geïnteresseerd in de oorsprong van de natuur, hoe landschappen worden gevormd en welke rol ‘natuur’ speelt in het hedendaagse leven van de mens en vice versa. Voor diverse artistieke projecten bezocht ze 83 landen. De laatste jaren zijn de poolgebieden een belangrijk onderdeel van haar werk. Sinds 2013 werkt ze in de Arctische zomer als expeditie-fotograaf op de Noordpool en tijdens het zomerseizoen op het zuidelijk halfrond in Antarctica. Op uitnodiging van de Argentijnse regering verbleef Esther Kokmeijer in 2015 een maand op Base Esperanza op Antarctica. In veel van haar artistieke onderzoeksprojecten werkt ze samen met wetenschappers en andere professionals. De lezing vindt plaats in het Arctisch Centrum in Groningen. Aanvang: 19.30 uur. Entree: 2 euro.

Auteur

Marc Jansen